tiistai 5. kesäkuuta 2012

Venuksen ylikulku

Keskiviikkoaamuna tapahtuu harvinainen venuksen ylikulku, kun venus kulkee auringon ohi pimentäen pienen osan siitä. Kyseessä on yksi harvinaisimmista tapahtumista, sillä se tapahtuu keskimäärin pari kertaa vuosisadassa. 1900-luku jäi kuitenkin kokonaan väliin. Nämäkin eklipsit tulevat pareittain, ja tämän parin ensimmäinen osa tuli 8.6.2004. Harmi ettei minulla ole nyt sen vuoden kalenteria käsillä, jotta voisin tarkistaa tapahtuiko silloin jotain erityistä... :)

Symbolisesti kyse on samantapaisesta ilmiöstä kuin auringon ja kuun pimennyksissä. Nyt osallisena ovat venus ja aurinko, joten ylikulku liittyy rakkaudentunteiden kokemiseen. Se auttaa pääsemään paremmin kosketuksiin omiin todellisiin tunteisiin ja haluihin. Se parantaa ihmissuhteita ja ihmisten suhdetta omaan itseensä. Siitä on niukasti tietoa saatavilla, mikä ei ole yllättävää, kun ajattelee miten harvoin se tapahtuu.

Yllättävän usein vastaava venuksen ylikulku on liitetty erilaisiin teknisiin edistysaskeleisiin, kuten lennätin ja postilaitos. Ne eivät sinänsä ole venus-teemoja, mutta selittyvät sillä, että ylikulku tapahtuu aina joko kaksosen tai jousimiehen merkissä, jotka liittyvät kommunikointiin ja maailman tutkimiseen. Ja ne keksinnöt ovat aina auttaneet ihmisiä pitämään paremmin yhteyttä muihin ihmisiin. Ei ole varmaan sattuma, että Facebook perustettiin samana vuonna kuin edellinen ylikulku tapahtui, 2004. Ja kahdeksan vuoden aikana se on levinnyt joka paikkaan. :)


Seuraava venuksen ylikulku tapahtuu 2117 ja sen pari 2125, molemmat joulukuussa. Emme ehkä näe niitä, joten nautitaan tästä täydellä sydämellä!

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti