tiistai 8. maaliskuuta 2011

Naistenpäivän kunniaksi: Venus

Naistenpäivän kunniaksi asiaa puhtaasti naisnäkökulmasta. Kuu ja Venus kuvaavat taivaankappaleista kaikkien ihmisten naisellisia puolia ja tarpeita. Molemmat kertovat meidän tunne-elämästämme ja henkisestä hyvinvoinnista. Tällä kertaa on venuksen vuoro, hoivaavasta kuusta ehkä enemmän äitienpäivänä...

Venuksesta tulee aina ensimmäisenä mieleen rakkaus. Sen vaikutus ulottuu kaikkiin ihmissuhteisiin ja rakkaussuhteisiin, erityisesti avioliittoon. Lisäksi se kertoo ihmisen arvoista ja hänen suhteesta itseensä. Itsensä arvostamisesta myönteisessä mielessä. Ja elämän arvostamisesta ylipäänsä. Venukseen liittyy elämän pienet ja isommat nautinnot, juhlat, kauniit vaatteet ja korut. Ja astrologiassa myös raha.

Venuksen tarkoitus on tehdä elämästä mukavampaa ja esteettisempää. Siksi se suojelee taidetta, jopa kirjallisuuden klassikoita. Siihen liittyy myös diplomatia ja kompromissit, joita useimmissa ihmissuhteissa tarvitaan sopusoinnun säilyttämiseksi. 

Syntymäkartalla venus kertoo millaista suhdetta ihminen kaipaa. Venus skorpionissa on aivan erilainen ihmissuhteissa kuin vaikka venus kaksosessa. Ja jos venus on huonossa asemassa syntymäkartalla, ongelmia ilmenee suhteessa arvoihin ja muihin ihmisiin. Liian vahva venus voi olla laiska ja häilyväinen. Liian heikko venus taas tekee ihmisestä epävarman sosiaalisissa tilanteissa ja vaikeuttaa rentoutumista.

Venus edustaa kahta eri aurinkomerkkiä: Vaakaa ja Härkää. Härkä kuvaa venuksen nautiskelija-puolta, herkuttelijaa, joka kaipaa nautintoa kaikille aisteille: rakastaa hyvää ruokaa ja musiikkia sekä kauniita vaatteita. Vaaka kuvastaa jatkuvaa tasapainon hakua ihmissuhteissa ja toisten huomioon ottamista.

<3 L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti